Terug naar portfolio

Hudson’s Bay Rokin Amsterdam

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay krijgt een vestiging aan het Rokin te Amsterdam. In totaal gaat Hudson’s Bay de aankomende jaren ongeveer 20 vestigingen openen in Nederland. Momenteel vindt er nieuwbouw plaats van de panden aan het Rokin 21 en Rokin 49. Het warenhuis gaat ook de voormalige vleeshal in gebruik nemen. De vleeshal is een monumentaal pand. Deze zal volledig worden gerenoveerd. De oppervlakte bedraagt in totaal ongeveer 12.000 m2.

Al voordat bekend werd dat Hudson’s Bay de panden zou gaan betrekken, heeft Mossink in opdracht van Spie Building Systems – Fire Protection & security de sprinklermeldinstallatie aangelegd en gemonteerd in de nieuwbouw.
Nu gaat Mossink in opdracht van Alewijnse Retail Mossink in de 7 verdiepingen tellende panden de brandmeld- en ontruimingsinstallatie leveren en aanleggen. Er worden ruim 300 luidsprekers geplaatst die voorzien in het gesproken woord en muziek.

Het eerste Nederlandse warenhuis van Hudson’s Bay is op 5 september 2017 open gegaan.

In het vaktijdschrift inStore&livecomm staat in uitgave 4 2017 op blz. 13 een mooie bijdrage van Mossink over dit project.

Foto’s april 2017:


Foto’s juni 2017:


Foto’s juli 2017:

Ook in de werkplaats bij Mossink worden de handen uit de mouwen gestoken om dit project op tijd op te leveren!


Foto’s september 2017 na oplevering: