Terug naar portfolio

Woongroep Huizer-maatjes

Woongroep huizer-maatjes

 Woongroep Huizer-maatjes

Het initiatief voor Woongroep Huizer-maatjes is genomen door ouders die voor hun kinderen met een verstandelijke beperking een woonvorm willen realiseren in Huizen. Huizer-maatjes is een kleinschalige woonvorm voor jongvolwassenen met 24-uurs zorg. Op deze manier hebben de toekomstige inwoners een eigen appartement zodat ze zelfstandig kunnen wonen en toch de noodzakelijke zorg kunnen ontvangen.

Wooncomplex

Het plan voorziet het wooncomplex van 18 appartementen, twee gezamenlijke ruimten, een zorgwoning en een fietsenberging. De appartementen zijn voorzien van alle benodigdheden. De gezamenlijke ruimten worden ingericht als een soort woonkamer met keuken. Hier kunnen verschillende activiteiten uitgevoerd worden. Woongroep Huizer-maatjes wilt dat het wooncomplex zelfstandigheid biedt voor de bewoners, zo kunnen de bewoners met ondersteuning vrij in en uit het wooncomplex. Het wooncomplex is in Huizen geplaatst zodat de ouders van de bewoners dicht in de buurt zijn en zo op een laagdrempelige manier betrokken kunnen blijven bij de zorg.

Mossink Elektrotechniek

Mossink Elektrotechniek is de afgelopen periode druk bezig geweest met verschillende installaties. Zo wordt onder andere het dak belegd met zonnepanelen. Ook komt er in het wooncomplex een modern systeem waarbij de zorg vanuit een centraal systeem deuren kan openen. Op deze manier heeft de zorg namelijk toegang tot de appartementen mocht dit nodig zijn.

Mossink Elektrotechniek heeft de volgende installaties gerealiseerd:

  • Elektrische installaties
  • Verlichting
  • Data installatie
  • Brandmeld- en ontruimingsinstallatie.
  • 110 Zonnepanelen

De woongroep Huizer-Maatjes is opgeleverd in het voorjaar van 2021.

 

      

Bent u benieuwd waar Mossink Elektrotechniek de afgelopen periode nog meer mee bezig is geweest? Bekijk dan de laatste portfolio post over een project in Nijkerk, klik hier.

Wilt u meer informatie over woongroep Huizer-maatjes? Klik hier.
Afbeelding van architectuur nine oaks